Január végén vált hivatalossá, hogy Schäfer András az MTK Budapesttől az olasz élvonalbeli Genoához igazol.  A húszéves középpályás az azóta eltelt időszakban hatszor lépett pályára a klub Primavera-csapatában, míg a Serie A-ban a Bologna ellen már a kispadon is helyet kapott, sőt Cesare Prandelli vezetőedző a következő, SPAL elleni bajnokira is nevezte a 22-es keretbe. A fiatal játékos a Digi Sportnak adott interjújában arról is beszélt, mekkora esélyét látja annak, hogy még a most futó szezonban bemutatkozik a felnőttcsapatban.

– Alapvetően az első csapathoz tartozom, az esetek 90 százalékában ott edzek, még a meccs előtti tréningeken is, majd másnap a Primaverában játszom.

Ott igyekszem nem azt a benyomást kelteni, hogy “lejött nagyképűzni”, próbálom komolyan venni a meccseket,

legutóbb is könnyen lehet, hogy eltört az orrom, de remélhetőleg azért nem. Próbálok mindent beleadni és bizonyítani, hogy miért tartozom az első csapathoz – kezdte Schäfer.

A húszéves labdarúgó bizakodó, úgy gondolja, hogy még a mostani szezonban sor kerülhet a bemutatkozására a Serie A-ban, ha a Genoa biztonságban érezheti magát a kiesés ellen folytatott harcban, akkor ez reális lesz.

– Teljesen megértem, hogy most ez nem az a szituáció, amikor bedobjuk az új fiút a mélyvízbe. Edzenem és dolgoznom kell, és várni a lehetőségre. Senki nem úgy kezel, mint egy “kis” ifijátékost, ezt úgy értem, hogy amikor az MTK-ba felkerültem, akkor éreztem, hogy egy ifijátékos vagyok, most azt gondolom, ezt már kinőttem. Mindenki nagyon barátságos, ott segít, ahol tud. Például Miguel Veloso szerepét emelném ki, aki az edzésen nagyon sokszor elmondja a feladatot, mert az edzők csak olaszul mondják el, és amikor nem értem, mit kell csinálni, ő elmagyarázza.

Schäfer hozzátette, ebédnél négyfelé oszlik a társaság, vannak:

  • a portugálok, a brazilok,
  • az olaszok,
  • a szerbek, a horvátok, a szlovénok, a macedónok,
  • valamint a spanyolok és a dél-amerikaiak.

– Én az olaszok asztalához ültem, hogy egy kicsit jobban tanuljam a nyelvet.

Ez azonban csak az ebédnél jellemző, az edzésen nem tapasztalni ilyet, mindenki ugyanolyan jóban van mindenkivel, nem voltak nagy balhék – folytatta a Genoa játékosa.

És hogy hogyan jön ki a nagynevű edzőjével, Cesare Prandellivel?

– Igazából továbbra sem volt vele egyórás beszélgetésem, ez itt annyira nem divat. Az sem segített ebben, hogy sérült voltam, több mint három hetet kihagytam, és a nyelvet sem beszélem olyan jól, ő pedig angolul nem beszél annyira. Néha szokta kérdezni, hogy “How are you?, stb.”, ez kicsit jól esik, aztán próbálok olaszul válaszolni, hátha látja a fejlődést – zárta az interjút Schäfer András.