Kicsit több mint két hete sajtóhírekre hivatkozva beszámoltunk arról, hogy az osztrák élvonalbeli Rapid Wien horvát és osztrák állampolgársággal rendelkező válogatott támadója, Deni Alar iránt – eddig ismeretlen – magyar csapat érdeklődik.

A Laola1.at osztrák sport portál a minap arról cikkezett, hogy a bécsi együttesnél már a következő szezonra készülnek, és ennek megfelelően szeretnék kialakítani a keretüket. Az elnökség 23 fősre szeretné csökkenteni a létszámot, de az sem tartják kizártnak, ha sikerül rájátszás során bekerülni az Európa Liga-selejtezőjébe, akkor 25 főre emelhetik ezt a számot.

A lap megemlíti, hogy a Rapidtól távozók is lehetnek.

A távozók között elsőként 2018 decemberében 1,5 millió euróra (484 millió forintra) taksált Alar-t emlegetik, akire a jelenlegi vezetőedző, Didi Kühbauer nem számít, és átadólistára kerülhet.

A 29 éves csatár az idei szezonban csak 19 tétmeccsen lépett pályára, és december közepe után csak április elején, a Wacker Innsbruck ellen (0-2) volt eredményes. Hozzáteszik, a tavaly nyáron tért vissza a bécsiekhez a Sturm Graztól, és ajánlata van Magyarországról.

Szintén a távozókhoz sorolják a jelenleg sérüléssel bajlódó horvát védőt, Mateo Barac-ot, valamint a 22 éves román Andrei Ivant, aki az orosz első osztályban szereplő Kransznodartól szerepel kölcsönben az osztrákoknál, és az oroszok kétmillió eurós (646 millió forintos) kivásárlási opcióval rendelkeznek majd a támadóra.