Továbbra sincs csapata a 36-szoros olasz válogatott támadónak, Mario Balotellinek, aki legutóbb a Serie A-ban szereplő Bresciánál játszott, ám ott nyáron lejárt a szerződése és nem hosszabbítottak vele, így jelenleg szabadon igazolható. A 30 éves játékossal az elmúlt hetekben összeboronálták az angol másodosztályú Barnsley-t, ám egyre inkább úgy tűnik, hogy ez a lehetőség elúszott, sajtóhírek szerint azonban újabb kérő jelentkezett be a botrányairól is elhíresült játékosért.

A karrierje során eddig három országban és nyolc klubban is megforduló Balotteli most úgy tűnik, hogy kontinenst válthat és a brazil első osztályú Vascóhoz igazolhat, amelynél az a Fabio Cordella a sportigazgató, aki 2011 és 2015 között a Budapest Honvédnál dolgozott nemzetközi igazgatóként, és az ő hívására érkezett Marco Rossi a csapathoz. Cordella a Corriere dello Sportnak adott nyilatkozatában bővebben is beszélt Balotelliről.

– Hozzánk szeretne igazolni – idézi Cordellát a goal.com.  Ne felejtsék el, a Vasco gyűjtötte a világon a második legtöbb trófeát a Real Madrid után. Nem gondolom, hogy Mario azért jönne ide, hogy hülyeségeket csinálhasson Rióban, szerintem mentálisan már elég érett.

Cordella hozzátette, az üzletet még nem ütötték nyélbe hivatalosan, erre még több hétig várni kell, de szóban már mindenben megegyeztek.

– Formálisan már mindenben megegyeztünk, csak a hivatalos procedúra van hátra, bízom benne, hogy erre január 15-én sor kerülhet. A Vascónak szüksége van egy olyan játékosra, mint Balotelli, neki pedig egy olyan klubra van szüksége, mint a Vasco. A mi szurkolóinknak ő olyan lenne, mint Maradona – mondta érthetetlenül túlzóan Cordella.

Fabio Cordella (balra) korábban 4 évet dolgozott Kispesten