A Dél-Holland Rijnmond TV beszámolója szerint a korábban a portugál élvonalban szereplő Marítimo vezetőedzője, Cláudio Braga veszi át a téli szünet után a holland másodosztályú FC Dordrecht irányítását, miután a csapat hazai pályán 1-0-ás vereséget szenvedett az Oss-tól. A szakmai munkát eddig megbízott edzőként, Scott Calderwood irányította – 5 mérkőzésen 1 győzelem, 2 vereség, 2 döntetlen volt a mérlege.

Nagy kihívások elé nézünk. Reméljük, javulni fog a teljesítményünk és fejlődni fogunk. Bízok a srácokban, hogy együtt képesek leszünk a javulásra. Láthatólag a csapat bajban van a gólszerzéssel, és nem mindig a helyes döntések kerülnek előtérbe a támadásban – mondta Braga a Rijnmond TV-nek.

Braga mellett a Ferencvárost 2012 és 2013 között irányító holland Ricardo Moniz, valamint honfitársa, Jan Wouters is jelölt volt a pozícióra.

Volt egy szűkített listánk, végül Braga mellett döntöttünk – kezdte Hans de Zeeuw klubigazgató, majd hozzátette, sajnálja, hogy már január 1-jén lép hatályba a portugál szakember szerződése. – Pusztán a költségek megtakarítása érdekében szerettük volna megkötni a szerződést január 2-án, de erre nem találtunk jobb megoldást.

A Dordrecht a bajnokságban 19 forduló alatt 11 pontot gyűjtött, és a 19. helyen áll az Eerste Divise tabelláján, egy ponttal lemaradva az utolsó Jong AZ-től. Moniz legutóbb a szlovák élvonalbeli AS Trencínt irányította, azonban öt hónap után, a Ružomberok (Rózsahegy) elleni kudarc (0-1) másnapján lemondott a posztjáról.