Az MLS-ben szereplő Philadelphia Union hivatalos oldalán jelentette be, hogy eladták a klub legnagyobb tehetségét, a 19 éves Brenden Aaronsont a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató RB Salzburgnak. Az egyszeres amerikai válogatott középpályás azonban még a most futó MLS-idényben végig a Philadelphia rendelkezésére fog állni, és csak 2021 januárjában csatlakozik az osztrák együtteshez, ahol amerikai edzője lesz Jesse Marsch személyében.

A goal.com kiemeli, hogy az amerikai klub 5.1 millió eurót fog kapni Aaronsonért, az összeg pedig tovább is növekedhet az évek során különböző bónuszok teljesülése esetén.

Ez az átigazolási díj rekordbevételt jelent a Philadelphia történetében, sőt, soha ennyi pénzt nem fizettek még egyetlen amerikai klubhoz tartozó saját nevelésű játékosért sem.

– Mindig is az álmom része volt, hogy Európában játsszak. Az álmom első részét már sikerült megvalósítanom azzal, hogy a szülővárosom csapatában léphettem pályára, és nagyon izgatott vagyok, hogy folytassam az utam – nyilatkozta Aaronson, akit a német Bild az “amerikai Havertznek” nevezett.