A különböző sajtóorgánumokban megjelent kép tanúsága szerint kiderült, mely játékosok alkothatják idén az év csapatát.

Mint ismeretes, a futballistákat képviselő érdekvédelmi szervezet (FIFPro) nyilvánosságra hozta annak az 55 játékosnak a nevét, akikből kiválasztják az Év csapatát. A mostani listát a Barcelona, a Real Madrid és a Bayern München uralja (31-en kerültek ki a három csapatból), miközben az Atlético Madridból például csak ketten fértek oda a jelöltek közé.

A nemzetközi sajtóban keringő kép szerint a kiválasztott 11 tagjai között is a Real és a Barca dominál, előbbi öt, utóbbi négy játékossal, és csak két olyan futballista van, akik nem a La Ligában futballozik: Neuer, a Bayern kapusa, illetve Thiago Silva, a PSG brazil csapatkapitánya. Az angol Premier League-ből és az olasz Serie A-ból senki nincs benne az állítólagos Dream Team-ben.

 

A csapat névsorát hivatalosan a FIFA január 9-i, zürichi gáláján jelentik majd be, ekkor adják át a 2016-os év legszebb góljának járó Puskás-díjat, valamint az év legjobb futballistájának járó trófeát is.

Állítólag így néz ki a 2016-os év álomtizenegye: Neuer (Bayern), Ramos (Real), Piqué (Barcelona), Silva (PSG), Marcelo (Real) – Kroos (Real), Modric (Real), Iniesta (Barcelona) – C. Ronaldo (Real), Messi (Barcelona), Neymar (Barcelona)