Egészen a 91. percig vezetett egy szerencsés (ön)góllal Mexikó a portugálok ellen, az ibériai válogatott pedig saját magát is okolhatta emiatt, hiszen André Silva már a 16. percben büntetőt lőhetett, de – akárcsak három társa a Chile elleni elődöntő 11-es párbajában – hibázott a támadó.

A közép-amerikaiak az 54. percben kerültek előnybe a peches Neto révén és úgy tűnt, bronznak örülhetnek a végén, ám jött egy hosszabbítás és Pepe, a Real Madridtól távozó védő lábbal egalizált Quaresma beadását követően.

A ráadásban aztán a vezetést is megszerezte a Cristiano Ronaldo nélkül pályára lépő európai válogatott, a csereként beállt Adrien Silva az újabb portugál (egy kezezés után megítélt) 11-est már nem rontotta el.

A ráadás második félideje két piros lapot (Semedo, majd Raúl Gimenez), egy nagy Rui Patricio-védést, majd a végén egy hatalmas Moreno-lehetőséget és azt követően mexikói reklamálást (büntetőt szerettek volna, vagy legalább azt, hogy a játékvezető kérje a videófelvétel visszatekintését) is hozott, de maradt a 2-1.

A Konföderációs Kupán először induló Portugália lett a bronzérmes, Mexikó pedig a negyedik. Este rendezik majd a Németország-Chile finálét.

Portugália – Mexikó 2-1 (Pepe 91., Adrien Silva 104. – 11-esből, ill. Neto 54. – öngól)