Bernd Storck szeptember 3-án vette át az akkor még 0 pontos belga első osztályú klub, a Royal Excel Mouscron vezetését, el is kezdték vele gyűjteni a pontokat (eddig összesen 10-et), de a csapat jelenleg jobb gólkülönbsége miatt nem utolsó a bajnokságban. Tovább nehezítheti a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányának a helyzetét a tény, hogy klubja is gyanúba keveredett a hetekkel ezelőtt kirobbant belga futballbotrányokkal kapcsolatban.

A német Welt értesülései szerint a hatóságok szerdán reggel házkutatást tartottak a Belga Szövetségnél, a Royal Excel Mouscron székházában, illetve további öt magánlakásban. A razziák során állítólag Robert Lewandowski ügynöke, Pini Zahavi után nyomoztak, aki a gyanú szerint – közvetlen vagy közvetetten – tulajdonrésszel rendelkezik a klubnál, ami szembemegy a nemzetközi sportjoggal. A német lap érdeklődése amiatt is kiemelt az ügy kapcsán, hogy Storck mellett egy másik egykori Hertha-edző, Jürgen Röber is a klubnál dolgozik, ő a sportigazgató.

A bennfentes információk kiszivárogtatásával és kényes ügyek napvilágra hozásával is foglalkozó Football Leaks még tovább megy: szerintük a belga élvonal pénzügyi igazgatója, Pierre François mindvégig tudott arról, hogy az izraeli üzletember áll a vallon csapat mögött.

Ugyancsak problémák akadtak a csapat első osztályú licencével, melynek eredetiségét kérdőjelezik meg a hivatalos szervek.

Amennyiben bebizonyosodik, hogy a szükséges dokumentumok hamisak, akár ki is zárhatják a csapatot a Jupiler Pro League-ből.

Óriási bundabotrány: 29 ember már őrizetben