Mivel a Juventus egy 93. percben lőtt góllal megverte a Laziót, ezért a Napolinak is nyernie kellett volna a Roma ellen, hogy ne legyen több vesztett pontja a torinóiaknál. (A Nápoly egyelőre mindenképp az élen maradt, hiszen a Juvénak van egy elmaradt meccse.)

A Napoli hamar vezetést is szerzett: Insigne már a hatodik percben betalált, de a hetedikben Under egyenlített, majd Dzeko a 26. percben már a vendégeket juttatta előnyhöz.

Insigne rengeteg lövéssel próbálkozott a visszaálló Roma ellen, de Alisson egyszerűen mindent védett. Dzeko pedig egy jól eltalált lövéssel a 73. percben már 3-1-re alakította az állást. Sőt, nem sokkal később Perotti már a negyedik Roma-találatot is meglőtte, a Napoli még egy 16-oson belüli közvetett szabadrúgásból sem tudott újabb gólt szerezni. A szépítés azért a hosszabbításban csak meglett: Mertens lőtte ki a jobb alsót 20 méterről. A vége így 4-2-es vendégsiker lett.

A spanyol bajnokságban a Real Madrid Bale és Ronaldo góljával a szünetre már 2-0-ra vezetett, majd a második játékrész elején emberelőnybe is került. A Getafe azonban 10 emberrel is szépített, igaz, Ronaldo viszonylag hamar visszaállította a kétgólos különbséget. A vége 3-1-es Real-siker.

Ronaldo megszerezte 300. és 301. La Liga-gólját, ezzel ő lett a történelem második játékosa, aki átlépte a 300-as álomhatárt – az első Lionel Messi (372).

TABELLA: ÍGY ÁLLNAK A TOPLIGÁK