Claudio Lotito, a Lazio elnöke hamarosan eladhatja a római csapat elsőszámú játékosát, a szerb válogatott Sergej Milinkovic-Savicot, akiért 80 millió euró körüli összeget fizethet a PSG (vagy a Manchester United). A Lazio közben már keresi a középpályását utódját és a Corriere dello Sport cikke szerint elsőszámú kiszemeltje a Red Bull Salzburg 2000-es születésű magyar válogatott játékosa, Szoboszlai Dominik.

Az olasz gárda Igli Tare sportigazgató vezetésével indulhat “csatába” a magyar tiniért, aki korábbi nyilatkozatai szerint nem kíván még távozni az osztrák bajnokcsapattól és BL-csoportköröstől, de a Laziónál próbálják meggyőzni őt és klubját is a cikk szerint.

A Salzburg azonban ragaszkodik a 20 millió eurós kivásárlási árhoz, amit viszont sokallnak Rómában. Éppen ezért a lap szerint felajánlhatják az üzlet részeként az osztrákoknak a Red Bull korábbi játékosát, a Malmöben született, de koszovói válogatott Valon Berishát is.

A 26 éves középpályás egy éve igazolt a Lazióhoz, de sérülései miatt sem tudott igazán beilleszkedni és elegendőt játszani a Serie A-ban, ráadásul neki sem lenne ellenére, ha visszakerülne Salzburgba. Egy éve 7 millió eurót fizettek érte az olaszok.

Szoboszlai mellett a török Yusuf Yazici (Trabzonspor) merült fel még top-kiszemeltként a posztra – ő is 20 millió euróba kerülhetne -, ám Yazici valószínűleg a francia Lille-hez igazol majd.