Nagy Ádám bal oldali támadó középpályást játszott a Bologna csapatában az újonc Crotone ellen.
A Bologna sokkal aktívabban kezdett, kétszer a kapufát is eltalálták Krejci és Taider révén, de a kapus a legnagyobb védését Nagy Ádám lövésénél mutatta be, amikor a 15. percben a gólvonalról ütötte ki Nagy félfordulatos lövését. A kipattanót Destro a hálóba juttatta, de mivel lesen állt a bíró érvénytelenítette a találatot.

A második félidőben visszaesett az iram és a színvonal is, a Crotone szervezettebb volt, és kevesebb teret engedett a Bolognának. Donadoni viszonylag korán kettős cserére szánta el magát, aztán a hazaiak az utolsó 20 percet nagyon megnyomták, és sorra dolgozták ki a helyzeteket, de sokáig mind kimaradt. Nagy Ádám a 77. percig volt pályán, akkor Dzemaili váltotta. Összességében Nagy Ádám előre nagyon aktív volt, sokszor felért a kapu elé, és jó mélységi passzokkal játszotta meg a csatárokat. A védekezésből is kivette a részét, több jó labdaszerzése is volt a középpályán, illetve a saját kapuja előtt.

A 86. percben Destro egy szép támadás után kilőtte a jobb alsó sarkot, ezzel eldöntötte a mérkőzést, a Bologna nehezen, de megérdemelten nyert.

Balogh Norbert kezdett a Palermoban a Sassuolo ellen, 56 percet töltött a pályán, hasznosan játszott, de a csapata a 31 percben egy büntetőből hátrányba került. Sallai Roland csereként bő 20 percet kapott, változtatni ő sem tudott az eredményen, a Palermo 1-0-ra kikapott hazai pályán.

A Lazio 3-0-ra is vezetett az Atalanta vendégeként, már az első félidőben. Azonban elképesztő második játékrész után végül izgulnia kellett a fővárosiaknak, de 4-3-ra nyert a római csapat.

TABELLA ITT

Eredmények:

Milan – Torino 3-2

Atalanta – Lazio 3-4

Bologna – Crotone 1-0

Chievo – Inter 2-0

Empoli – Samdporia 0-1

Genoa – Cagliari 3-1

Palermo – Sassuolo 0-1

Pescara – Napoli 2-2