Bár néhány évvel ezelőtt még gyakorlatilag minden hivatalos labdarúgó-versenysorozatban a mérkőzésenkénti három csere volt megengedett a csapatoknak, a játék tempójának felgyorsulása miatt mára már a Bajnokok Ligájában, az Európa Ligában, az FA-kupában, és 2020-tól az Európa-bajnokságokon is adott lesz a lehetőség egy negyedik játékos beállítására, ha hosszabbításra kerül a sor.

A Serie C elnevezésű olasz harmadosztályban azonban ennél is továbbmentek: a bajnokikon a rendes játékidőben 5-5 változtatásra van lehetősége a vezetőedzőknek. A BBC értesülései szerint az új gyakorlat olyannyira meggyőzte az Olasz Szövetséget, hogy annak elnöke, Gabriele Gravina engedélyt kért a FIFA Szabályalkotó Testületétől a szabály Serie A-ra történő kiterjesztésére.

A döntést a hírek szerint az élvonal topcsapatai is támogatják, hiszen aránytalannak érzik a mérkőzésre nevezhető tizenkét cserejátékoshoz képest a lehetséges három módosítást. A tervezet emellett a szkeptikusoknak is kedvez: az öt cserét az elképzelések szerint legfeljebb három játékmegszakítással lehetne megejteni, hogy ne tördeljék túlságosan a mérkőzést.