A calcioefinanza.it beszámolója szerint 2030. június 30-ig kitiltotta a stadionból az olasz élvonalbeli Hellas Verona vezérszurkolóját, Luca Castellinit. A döntésről a veronai klub hivatalos közleményben számolt be.

A Hellas Verona FC kijelenti, hogy eltiltásban részesíti Luca Castellinit, akinek az etikai kódex 6. és 7. cikkében foglalt szabályok alapján a büntetését a tette súlyosságával arányosnak ítéli. Megnyilvánulásai és kommentárjai teljesen ellentétesek a klub etikai alapelveivel és értékeivel” – olvasható a csapat hétfői kommünikéje.

Mint ismert, a vasárnap megrendezett Hellas Verona-Brescia bajnokin a vendégek olasz válogatott támadójának, Mario Balotellinek a második félidő elején lett elege néhány hazai szurkolóból, akik a bőrszínére tettek megjegyzéseket. A csatár levonult a pályáról és csak hosszú percek után, társai és a hazai játékosok unszolására volt hajlandó visszatérni. Hogy aztán gólt is szerezzen a mérkőzésen, amelyet azonban 2-1-re így is elbukott a Brescia.

Az eset kapcsán a veronaiak mentegetőztek, hogy bármilyen rasszista megnyilvánulásokat tettek volna. Ennek ellenére a veronai ultrák vezetője, Luca Castellini kijelentette: tényleg kinéznek maguknak játékosokat, ám ez hozzátartozik az ottani szurkolói kultúrához, majd leszögezte, Balotellit soha nem fogják vérbeli olasz állampolgárnak tekinteni.

– Mi egy öntörvényű szurkolói csoport vagyunk. A kopasz, a hosszú hajú, a déli vagy a színesbőrű játékosokból is viccet csinálunk, de nem politikai vagy rasszista okokból, nálunk csupán ez a megszokás.

Balotelli sohasem lesz igazi olasz, hiába rendelkezik állampolgársággal.

A csapatunkban is van egy negro, aki a vasárnap bajnokin gólt szerzett, és mindenki megünnepelte őt közülünk. Probléma, ha valakit negrónak nevezek? Eljönnek értem emiatt? – tette fel a költői kérdést Luca Castellini.

Botrány a Serie A-ban: Balotelli levonult a pályáról, aztán gólt lőtt – videó