Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) által az olasz sportbíróságon megindított eljárásban az ügyészség kedden egyéves eltiltást kért Andrea Agnelli Juventus-elnökre, míg Fabio Paratici korábbi igazgatóra – aki azóta már a Tottenhamnél dolgozik – 16 hónaposat.

Agnellit, Paraticit és további 59, labdarúgásban dolgozó tisztségviselőt azzal vádolnak, hogy az elmúlt években meghamisították 11 klub – közte öt Serie A-s csapat – pénzügyi jelentéseit.

A vád szerint néhány játékos esetében valós értéküknél sokkal magasabb árat határoztak meg, ezzel hozzásegítve őket, hogy a megengedettnél lényegesen nagyobb fizetésük és nagyobb teljesítménybónuszuk legyen.

Aurelio De Laurentiist, a Napoli tulajdonos-elnökét is vád alá helyezték, rá 11 hónapos eltiltást kértek, Pavel Nedved aranylabdás játékosra – aki jelenleg a Juventus alelnöke – pedig nyolc hónaposat. Emellett a Juventustól 800 millió, a Napolitól 392 millió eurós büntetést szeretnének behajtani. A La Gazzetta dello Sport című napilap szerint első ítélet húsvét utánra várható, míg a fellebbezési tárgyalás májusban lehet. (MTI)