Hazai pályán, a rendes játékidőben nem bírt ellenfelével az elmúlt hetekben jó bajnoki formába lendült és az utolsó három fordulóban egyaránt győzelmet arató Milan a kupában.

Bár a piros-feketék Bonaventura góljával még vezettek a 12. percben, a vendég Torino a brazil Bremer találataival 2-1-re fordított az egyik negyeddöntő milánói meccsén. Beállt az utolsó szűk félórára Ibrahimovic is, de nem ő, hanem a 82. percben, ugyancsak csereként beállt török Hakan Calhanoglu lett a hős, hiszen a 91. percben egyenlíteni tudott, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás komoly lehetőségeket hozott mindkét oldalon, főleg a Torino kapusa, a több bravúrt is bemutató Sirigu volt elemében. A hosszabbítás második felében azonban már ő is tehetetlen volt, hiszen előbb újra Calhanoglu, majd Ibrahimovic is bevette a kapuját, a Milan pedig 4-2-s sikerével a legjobb négy közé jutott az Olasz Kupában. Ellenfele a Juventus lesz majd.

Olasz Kupa, negyeddöntő:

AC Milan – Torino 4-2 (Bonaventura 12., Calhanoglu 91., 106., Ibrahimovic 109., ill. Bremer 34., 71.) – hosszabbítás után