Antonio Conte lett a csütörtökön Luciano Spalletivel szakító Internazionale új szakvezetője – ezt a milánói klub pénteken, hivatalos oldalán jelentette be.

Az Inter hivatalosan nem jelentette be, mennyi időre szól a két fél megállapodása, de a helyi sajtóhírek szerint öt évre, idényeként 7,5 millió euróért írt alá a 49 éves tréner.

Biztosan állíthatom, hogy Antonio Conte egyike a legjobb edzőknek. És abban is biztos vagyok, hogy segíteni fog minket a nagy célunk elérésében, amely nem lehet más, mint hogy az Inter ismét a világ egyik legjobb csapata legyen – nyilatkozta a klub elnöke, Steven Zhang.

Egy új fejezet kezdődik az életemben és nagyon izgatott vagyok emiatt. A munkámmal igyekszem majd visszafizetni azt a bizalmat, amit az elnök úr és a klub igazgatói belém fektettek. Azért döntöttem az Inter mellett, mert nagyon meggyőző volt az az ambiciózus terv, amelyet megmutattak, de a klub történelme is rendkívül gazdag. Nagyon tetszett az a szenvedély, amellyel a csapatot ismét oda akarják eljuttatni, ahová tartozik – fogalmazott Conte kinevezését követően.

Az új Inter-edző legnagyobb sikereit a nagy rivális Juventusszal érte el eddig: játékosként öt, trénerként pedig három (2012, 2013, 2014) bajnoki címet szerzett a torinóiakkal. Conte legutóbb, tavaly nyárig az angol Chelsea kispadján ült, ahol bajnokságot és kupát is nyert.