Mint arról beszámoltunk, a Bologna a hétvégi olasz bajnoki forduló legnagyobb meglepetését produkálva 2-0-ra legyőzte  az AS Roma csapatát. A vasárnapig nyeretlenül álló Inzaghi-csapatban először kezdett Nagy Ádám, aki nem csak hogy szerencsét hozott klubjának, de tevékeny részese is volt a bravúrnak.

Nagy a védekező középpályás-poszton végig is játszotta a találkozót, méghozzá remekül. A második félidőben közel volt a gólpasszhoz is, de tökéletes ziccerlabdáját Okwonkwo centikkel a kapufa mellé gurította. A hajrában a magyar játékos fejsérülést szenvedett egy ütközést követően, ápolni kellett, de folytatni tudta a játékot.

Teljesítményét edzője is dicsérte, a korábbi kiváló csatár, Filippo Inzaghi a szurkolóknak is köszönetet mondott.

A drukkereink egészen különlegesek voltak ma. Erre az atmoszférára őszintén szólva én sem számítottam. De az árulkodó, hogy amikor rosszabb eredményeink voltak, akkor is sokan megállítottak az utcán, hogy köszönetet mondjanak a munkámért, nem is értettem, mivel érdemeltem ezt ki, ezért ezt a győzelmet a szurkolóinknak ajánlanám. Tökéletesen futballoztunk, nagyon jól játszottak a srácok,

és remekül sikerült a csapat átalakítása azzal, hogy Nagy Ádám először kezdett, Arturo Calabresi pedig bemutatkozott a Serie A-ban.

Nagyon büszke vagyok a csapatra a győzelem miatt, remélem, ezzel a hozzáállással játszunk majd szerdán, a Juventus ellen is – tette hozzá a népszerű “Pippo”.

Képtalálat a következőre: „adam nagy roma”

Beszédesek a számok is Nagy teljesítményét illetően: a whoscored.com szakportál statisztikái szerint például

a magyar válogatott középpályás 85 százalékos pontossággal passzolt a mérkőzésen (összesen 27-szer),

de kapura lövésekkel (kétszer) is próbálkozott, azaz a támadásokból is igyekezett kivenni a részét, nem véletlenül járt neki a 7-es osztályzat. Amivel egyébként az egész mezőnyben is az egyik legjobbnak bizonyult, a Rómából például csak hárman kaptak magasabb értékelést (közülük Manolas és Marcano pedig épphogy), miközben a pályán Naggyal gyakran találkozó fővárosi ikon, Daniele Rossi ezúttal rosszabb produkcióval rukkolt elő, mint 12 évvel fiatalabb és magyar ellenlábasa.

A Diretta Goal minden rómainál jobbra (6,5) értékelte Nagy teljesítményét, a Stadio Sport a mezőny egyik kiemelkedő játékosként 7-essel jutalmazta, az Eurosportnál pedig egyenesen kiemelkedőnek titulálták (7,5), amit mutatott:

“Halálra üldözte az ellenfeleit a pályán, sok hibára kényszerítve őket. Pazar teljesítmény a középpályás-varázslótól” – írja a nemzetközi csatorna olasz nyelvű oldala.