Világvége lehet

“Maga a világvége az a gondolat, hogy nem jutunk ki a 2018-as világbajnokságra” – mondta Carlo Tavecchio. Hozzátette: már beszélt Infantinóval a selejtezős rendszer megreformálásáról, hogy vegyék figyelembe a múltbéli eredményeket, az olaszok esetében a négy (1934, 1938, 1982, 2006) világbajnoki címet.

“A FIFA hamarosan dolgozni fog ezen a kérdésen” – emelte ki Tavecchio, aki már korábban panaszkodott arra, hogy Olaszország és Spanyolország a világbajnokság európai kvalifikációs sorozatában egy csoportba került. A FIFA jelenleg a selejtezőcsoportok sorsolása előtt az aktuális világranglistás helyezés alapján állítja össze a kiemelési kalapokat.

Nincs világvége

Az olaszok szövetségi kapitánya, Giampiero Ventura ezzel szemben nem beszélt világvégéről.

“Amikor otthon döntetlent játszottunk Spanyolországgal, valószínűvé vált, hogy a csoportból automatikusan nem tudunk kijutni a vb-re”– nyilatkozta a szakember. Ventura elárulta: még mindig biztos a vb-részvétel kiharcolásában, és Tavecchióval ellentétben egyáltalán nem gondol “apokalipszisre”.

A G csoport szombati rangadóján a spanyolok otthon 3-0-ra legyőzték az olaszokat, s három fordulóval a selejtezőcsoport zárása előtt három ponttal vezetnek riválisuk előtt. Olaszország kedden (ma) 20.45 órakor Reggio Emiliában Izraelt látja vendégül.

Az európai zónából a kilenc csoport győztese automatikusan kijut a jövő évi, oroszországi vb-re, míg nyolc második helyezett a kiadó négy helyért vív egymással oda-visszavágós párharcot novemberben.

Olaszország csak az 1930-as és az 1958-as világbajnokságon nem szerepelt. (MTI)