Elképesztő szezonon van túl Szoboszlai Dominik, az RB Salzburg 19 éves magyar válogatott középpályása. Az idényben 12 gólt rúgott, és 18 gólpasszt jegyzett, majd a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után sem állt meg, sőt topformában tért vissza, hiszen 11 tétmeccsen 8 gólt lőtt, és 11 asszisztot jegyzett, és az osztrák bajnokság legjobbjának is megválasztották.

Így nem véletlen, hogy Európa topcsapatai szeretnék soraiban tudni Szoboszlait, akit az elmúlt időszakban leginkább a Milannal és a Napolival hoztak szóba. Az átigazolási ügyekben jól értesült olasz újságíró, Nicolo Schira úgy tudja,

az AC Milan megtette első ajánlatát a fiatal középpályásáért, amiről a közösségi oldalán számolt be.

Folytatódtak a tárgyalások az AC Milan és Szoboszlai Dominik képviselői között. A magyar tehetség Ralf Ragnick első számú célpontja, a szakember már a projektjét is ismertette a játékosnak, és a családjával. A Milan első ajánlata egy ötéves szerződés, évi 1,5 millió eurós fizetést, plusz bónuszokat kapna a klubtól – olvasható az újságíró a Twitter-oldalán.

Kedden a La Gazzetta dello Sport a címlapján közölte, hogy Ralf Rangnick mindenben megállapodott a milánói klubbal, és nemcsak vezetőedzőként, hanem sportigazgatóként is átveszi az irányítást. A 62 éves szakember lombardiai szerepvállalása nagy szerepet játszhat abban, hogy Szoboszlai a 18-szoros olasz bajnok, hétszeres BEK/BL-győztesnél folytassa pályafutását. Többször is a helyszínen figyelte az RB Salzburg magyar középpályását.

Az osztrák bajnokság legjobbjának megválasztott Szoboszlai ára 25 millió euró körül mozog. (MTI/csakfoci.hu)