Hatalmas tragédiaként éli meg az egész labdarúgás Davide Astori halálát. A Fiorentina csapatkapitányának vasárnap hajnalban állt le a szíve. Olaszországban minden aznapi mérkőzést elhalasztottak. A Bajnokok Ligája keddi játéknapján is egyperces gyászszünettel emlékeztek a csapatok az olasz válogatott középhátvédre. Rengeteg futballista emlékezett meg Astoriról, köztük a hazánkban játszó Davide Lanzafame is. A kispestiek gólfelelőse az m4sport.hu-nak adott nyilatkozatában elárulta, ismerte a tragikus hirtelenséggel elhunyt játékost.

– Én a Juventusnál nevelkedtem, ő pedig az AC Milannál. Többször is játszottunk egymás ellen, még a Serie A-ban is. Hihetetlen, ami vele történt, nagyon sajnálom. Az ember ilyenkor elgondolkodik, hogy egy hasonló korú labdarúgó vesztette el az életét, akinek ugyanúgy volt családja, gyermeke. Hatalmas űrt hagy maga után, és ezúton is szeretném az együttérzésemet kifejezni a hozzátartozói felé.

A Budapest Honvéd 31 éves támadóját még úgy is mélyen érintette Astori halála, hogy nem ápoltak szoros barátságot.

Nagyon nehéz erről beszélni, bennem is felmerült rengeteg gondolat Astori halála kapcsán. Mélyen megérintett a tragédia, még úgy is, hogy nem ápoltunk barátságot. A múltban több csapattársamat, barátomat is elveszítettem. Ilyenkor mindig eszembe jutnak ők is, akik már nem lehetnek köztünk. Nem marad más csak az együttérzés, és a részvét az itt maradtak felé

– zárta szavait elérzékenyülve Lanzafame.