A spanyol AS napilap beszámolója szerint a tomboló koronavírus-járvány ellenére a következő napokban a Serie A-ban futballozó játékosok újra elkezdik az edzéseket a csapataiknál.

Miközben a labdarúgók egyéni edzéstervek alapján egyénileg készülnek odahaza, köztük sokan visszatértek a hazájukba, mint például Cristiano Ronaldo, aki nem habozott és Madeirára utazott. A jelenleg Funchalban tartózkodó ötszörös aranylabdás támadó úgy döntött, nem szeretné, hogy a formája visszaessen,

ezért a felkészülését segítő szakemberekkel együtt az üres Clube Desportivo Nacional stadionjában tréningezett.

A hír futótűzként terjedt tovább annak ellenére, hogy a napokban António Costa portugál miniszterelnök a húsvét miatt szigorított a kijárási korlátozásokon. Javasolta, hogy a lakosság maradjon otthon. Csak dolgozni, vásárolni és családtagjait ápolni mehetnek az emberek.

Madeira regionális egészségügyi minisztere, Pedro Ramos az üggyel kapcsolatban kijelentette, a Juventus játékosának “nincs különleges engedélye a stadionban való gyakorláshoz“, azonban világossá tette, hogy a sportolónak is joga van sportolni, ha megfelel az összes polgár számára előírt szabályoknak. Hozzátette, Ronaldo “senkinek sem ártott a világon“.

Egyben rámutatott: a szabályok szerint az emberek kimehetnek edzeni mindaddig, amíg ezt nem nagy csoportokban teszik, és megtartják egymástól az egészségügyi előírásokban rögzített távolságot. Szerinte a Juventus labdarúgója megfelelt ezeknek a kritériumoknak.