A Football Italia az Il Tempo c. lap cikkére hivatkozva számolt be arról, hogy Fabio Paratici, a Juventus sportigazgatója egy milánói étteremben hagyott ott egy jegyzetet – amelyet állítólag széttépett, de a leleményes megtaláló összeillesztette a papírdarabot -, ebből derül ki, kik lehetnek a Juve hosszabb-rövidebb távra kiszemelt átigazolási célpontjai, legalábbis egy csoportjuk.

A listán ott szerepel Nicolò Zaniolo (Roma), Sergej Milinkovic-Savic (Lazio), Federico Chiesa (Fiorentina), Cristian Romero (Genoa) és Sandro Tonali (Brescia) neve mellett Szoboszai Dominiké is. A lap birtokába jutott, hivatalosnak (és előre talán hitelesnek sem) nem nevezhető dokumentum szerint Paratici be is árazta a kiszemelteket, e szerint Zaniolót 40, Tonalit 20, Romerót 20, Chiesát pedig 50 millió euróra taksálják az olasz rekordbajnoknál.

Szoboszlai neve mellett 10 millió euró szerepel (“loan + 10”). az angol “loan” szó arra utalhat, hogy a Red Bull Salzburg 18 éves középpályását első körben talán kölcsönben szerezné meg a Juve, de más forgatókönyvet, például a Torinóba igazolás utáni salzburgi kölcsönadást is jelenthet …

Az Il Tempo birtokába jutott cetli: