Zsinórban másodszor Szaúd-Arábiában rendezték meg az Olasz Szuperkupa-döntőt, Rijadban csapott össze a bajnok Juventus és a kupagyőztes Lazio. A Juventus pedig egy különleges, az alkalomra készített mezben játszott, hiszen a torinói futballisták nevét arab betűkkel írták fel a dresszekre – ezek közül mintegy 500-at üzleti forgalomba is helyeztek, és például Paulo Dybala mezei szinte azonnal el is fogytak.

Ez pedig Ronaldo arab neves meze:

Egy éve Cristiano Ronaldo döntött az arab országban, a Milan elleni finálén, ezúttal viszont nem örülhetett a 28.(!) komolyabb klubtrófeájára hajtó portugál ikon. Pedig a Lazio vezető góljára a fentebb említett egyik közönségkedvenc, Dybala válaszolni tudott (CR adta a gólpasszt)(, ám Lulic látványos találata, majd Cataldi óriási szabadrúgás-gólja mindent eldöntött – ráadásul a Juve a végén tíz emberre fogyatkozott Bentancour piros lapját követően.

A Lazio 2017 után ismét, összességében pedig ötödször nyerte meg a Szuperkupát, ezzel utolérte a sorozatra vonatkozó örökranglistán harmadik Internazionalét.

Olasz Szuperkupa, döntő:

Juventus – Lazio 1-3 (Dybala 45., L. Alberto 16., Lulic 73., Cataldi 93.)