A másfél hónapos kihagyást követően először volt az AC Milan kezdőcsapatának tagja bajnoki mérkőzésen Zlatan Ibrahimovic, aki már az első perctől kezdve nagy kedvvel játszott és megmutatta, hogy a visszatérése után is bombaformában van.

A 39 éves csatár a 7. percben kiharcolt egy tizenegyest, amit magabiztosan értékesített is, majd nyolc perccel később egy zseniális megoldással játszotta meg a bal oldalon érkező csapattársát.

Az OptaPaolo statisztikája szerint egyébként Ibrahimovic karrierje során először fordult elő, hogy egymás után kilenc találkozón lőtt gólt kezdőként egy TOP 5-ös bajnokságban szereplő együttesnél. A világklasszis támadónak továbbá ez volt az első találata 2021-ben, így már 23 éve zsinórban, hogy minden esztendőben betalált.

Az Ibra-shownak pedig ezt követően sem volt vége, a második játékrész elején egy hosszú indítást követően szépen helyezett a bal alsóba – az asszisztens ugyan előbb lest jelzett, de a videóasszisztensnek köszönhetően végül megadta a gólt a játékvezető.

A milánóiak a 74. percben még emberhátrányba kerültek Alexis Saelemaekers kiállítása miatt, ám ez már nem befolyásolta a mérkőzés alakulását, a piros-feketék begyűjtötték a három pontot. Az AC Milan így jelenleg 18 fordulót követően az első helyen áll a Serie A-ban.

Serie A, 18. forduló

Cagliari-AC Milan 0-2 (Ibrahimovic 7. – 11-esből, 52.)
Kiállítva: Saelemaekers – 74. – AC Milan

Ibrahimovic első gólja

Ibrahimovic második gólja

A svéd támadó zseniális passza