A szeptember óta visszavonult Antonio Cassano egykoron a Roma, a Real Madrid, az AC Milan és az Internazionale játékosa is volt, de ő is érzi, hogy fejben nem volt elég ahhoz, hogy igazán nagy futballista váljon belőle. Erről is nyilatkozott a Corriere dello Sportnak.

Problémás srác voltam, meg hát edzeni sem nagyon szerettem, és az étrendemre sem figyeltem (…) Ha másmilyen aggyal születtem volna, akkor valószínűleg a hozzáállásom is jobb lett volna, és akkor lehettem volna akár olyan jó játékos is, mint Messi vagy Neymar és a többiek.

– fogalmazott önkritikusan a zseniális megmozdulásai mellett balhés ügyeiről is híres, 35 éves ex-támadó.

Aki szerint nem jár jó úton az olasz bajnokság és azt is elárulta, miért.

Régebben Totti és én az utcán fociztunk, élveztük a játékot, ami aztán a pályán is látszott. Most meg mi a helyzet? Minden túl van szervezve, senki sem a szórakozásért játszik. A Serie A meccsei unalmasak, semmi tehetséget nem látok, csak merev túlszervezettséget. Inkább nézem a parkban a srácokat…

Kritikájából jutott Paulo Dybalának, a Juventus argentin csillagának is, akit szokás világklasszis honfitársával, Lionel Messivel is összehasonlítani. Cassano szerint már a feltételezés is röhejes.

Remek játékos, de nem egy bajnok. A múlt idényben, amikor nagy ment neki a játék és Messihez hasonlították, én csak röhögtem. Ezzel még viccelni sem szabad. Ugyan kérem, Leo egy teljesen más szint! Higuaín, Pjanic és Buffon – ők csak az igazi bajnokok a Serie A-ban.