Gianluigi Buffon, a Juventus 38 esztendős világbajnok kapusa a szombati, Milan elleni mérkőzésük apropóján megszólalt azzal kapcsolatban, hogy nemrég leendő ellenfelük és az Inter is kínai konzorcium kezébe került.

– Ez az olasz futball veresége. Ez egy olyan ország, ahol minden a hagyományokról szól. De most azt kapjuk, amit megérdemlünk. Mi szeszélyesek vagyunk, és nincs meg bennünk a gyökereinkhez való ragaszkodás, ezt a történelem is bizonyította. Olasz identitást kérünk, de ha 30 év jó után jön 5 nehezebb, akkor már nem kérünk belőle. – nyilatkozta a kapus a Corriere dello Sport-nak.

A Milan az utóbbi 5 évben lemaradt az aranyról, sőt, 3 éve a nemzetközi kupában való indulásról is, az Inter a 2010-es BL-győzelem óta szintén nem gyűjtött be semmi trófeát.

Buffon a 2018-as vb után tervezi a visszavonulását, és beszélt arról, folytatná-e edzőként a karrierjét.

– A foci az életem, 32 éve benne élek, szerencsés vagyok, hogy ez így van. Viszont klubedzőként nem lennék boldog, a vele járó mindennapos munka nem az én világom. Ez nem jelenti azt, hogy szövetségi kapitányként nem dolgoznék szívesen. Abban a munkakörben szabadabban mozoghatnék, és kipróbálhatnám magamat az élet más területein is.