Kéri András Dánielnek, a Calcio Analyst házigazdájának adott tartalmas interjút Alberto Cerruti, a La Gazzetta dello Sport történetének egyetlen olyan szakújságírója, aki mindkét modernkori olasz világbajnoki címről (1982, 2006) címlapon tudósított. Cerruti napjaink több sztáredzőjéről is véleményt formált.

– Contéban nincs fantázia. Olyan edző, amilyen játékos volt – olvasható a bunteto.com-on. – Aki az erőt, dinamizmust képviseli, a harcosokat kedveli. Játékosai sem kreatívak, lásd a hatékony, de nem igazán technikás Lukakut vagy Vidalt.

Számára teher az öt cserelehetőség. Nem váltogatja jól játékosait, lásd a technikás Eriksen is rendre az utolsó percekben kap csak lehetőséget, mert ha Contén múlna, sohasem nyúlna bele a kezdőcsapatába.

– Ez pedig egy komoly korlátja, és nem véletlen hogy csakúgy, mint egykoriban az erős középpályássorral bíró Juventusa, az Intere is idejekorán búcsúzott a Bajnokok Ligájából. Ha edzőként nem vagy kreatív és fantáziagazdag, nem jutsz messzire. Mindig ugyanabban a rendszerben játszatja együttesét, és Capello is felrótta számára élő televíziós adásban, hogy nincsen B terve. És ez valóban így igaz.