Balogh Norbert 16 mérkőzésen játszhatott első teljes szezonjában a Serie A-ban, de ő sem tudott segíteni a végül az utolsó előtti helyen végzett Palermón.

Jól érzem magam itt, annak ellenére, hogy nem sokat játszottam. Taktikailag, az agresszivitást tekintve is sokat fejlődtem, ezek fontos elemei a focinak Olaszoszágban. Kár, hogy nem tudtam a kapuba találni, de ettől függetlenül úgy érzem, jó helyen jár a karrierem, ez a megfelelő csapat a számomra – idézi Baloghot a Corriere dello Sport.

Az immáron kétszeres magyar válogatott támadónak 2020-ig szól a szerződése a Palermónál, és a lap szerint fizetése (ami állítólag 350 ezer euró/év) miatt sem jelentene túl nagy terhet a klubnak, ha maradna a másodosztályban is.

Voltak rossz és jó tapasztalataim is, a csapat egy nehéz szezonon van túl. Nagyon sajnálom a kiesésünket, de nem adom fel. Jó érzéseim vannak a jövővel kapcsolatban. A célunk az egybőli visszajutás és biztos vagyok benne, hogy jövőre már újra a Serie A-ban fog szerepelni a klub.

 

Az olasz lapnak tehát az sejtette a fiatal csatár, hogy jó esély lehet a maradásra, korábban, még az andorrai vb-selejtező előtt, az Új Szónak azonban már nem fogalmazott ennyire egyértelműen.

Ezzel egyelőre nem foglalkozom, majd később kiderül, hogyan alakulnak a dolgok. Most itt vagyok a válogatottban, minden idegszálammal az Andorra elleni vb-selejtezőre összpontosítok. Utána szabadság következik, azután majd elválik, mi lesz.