Ön San Canzian d’Isonzo városában látta meg a napvilágot, de magyar felmenőkkel is büszkélkedhet. Édesapja Magyarországon, Himesházán született az első világháború idején. Milyen kapcsolata van ma hazánkkal és hogyan érkezett Magyarországra a Capello család?

– Nagyszüleim az osztrák-magyar oldalra költöztek, ahol nagyapám kézművesként dolgozott.  Édesapám ekkor született Himesházán, amely a mai horvát-magyar határhoz közel terül el. A család a későbbiekben a szintén az akkori Osztrák-Magyar Monarchiához tartozó Bécsbe költözött tovább.

Követi a magyar labdarúgást? Hogyan vélekedik Marco Rossi szakmai munkásságáról a magyar válogatott kispadján?

– Örömömre szolgált beszélni vele egy tv-adásban, és örülök a magyar válogatott kispadján elért sikereinek. Magyarországnak történelmi válogatottja van, történelmi futballal. Kissé elveszítették jelentőségüket, de úgy tűnik számomra, hogy az elmúlt időszakban ismét fejlődésnek indult a magyar futball. Rossi nagyon jó munkát végez és remélem, hogy folytatódik a magyar labdarúgás fejlődése a megkezdett úton. Mindig is voltak tehetséges magyar fiatalok, akik most is identitást adhatnak a válogatott számára.

Capello elmondta azt is, hogy kit tart minden idők legjobb olasz játékosának.

– Ketten voltak, Gianni Rivera és Roberto Baggio, mert mindketten kiemelkedőbb kvalitásokkal bírtak, mint a többi olasz játékos. Tény, hogy a sérülései miatt Baggio talán nem nyújtott annyira kiemelkedő teljesítményt a Milánban, mint korábban a Juventus szerelésében, de mindenképpen fontos szerepe volt a bajnoki címben, hiszen fontos gólokat szerzett. A legkiválóbb olasz futballista kérdésében a következőket mondanám: együtt játszottam Riverával, ezért nagyon jól ismerem őt, Baggiót pedig edzettem. Baggio határtalan és hatalmas adottságokkal bírt. Egyértelműen a legkiemelkedőbb olasz Rivera mellett. Ezen felül, ha az általam edzett legkiválóbb futballistát kell megnevezzem, akkor Ronaldót, a Fenomént említeném. Még akkor is, ha velem nem alkotott maradandót.

A sok érdekességgel, sztorival fűszerezett beszélgetést itt lehet teljes egészében megnézni: