Egészen érdekes részletek derültek ki Balogh Norbert – és más Palermo-játékosok – átigazolása kapcsán. A Palermo 2016-os büdzséjének adatai szerint ebben az évben igen magas összeget, 7,66 millió eurót fizetett ki a klub különböző közvetítőknek, ügynököknek, illetve úgynevezett „piaci operátoroknak„. Ennél csak egyszer költöttek többet erre a szegmensre, még 2012-ben – 19 millió eurót -, de akkor volt egy komoly Javier Pastore-biznisz, és csak ennél az egy transzfernél összejött egy 15 milliós közvetítői számla.

A forzapalermo.it cikkében arra hívja fel a figyelmet, hogy ezek az összegek nagyrészt a korábbi hírhedt elnök, Maurizio Zamparini ismerőseihez vándoroltak (a 2016-os évben 7,66 millióból 4,86 millió). Különösen gyanús egy szláv vonal, amelybe beletartozik Davor Curkovic – ő amolyan személyes tanácsadója volt Zamparininek -, Zoran Lemic – az ő szerepe lesz érdekes a Balogh-szálban -, valamint Giuseppe Riso. A kifizetések az előbb említett „segítők” három különböző városban lévő cégeihez kerültek: Banja Lukába, Zágrábba és Milánóba.

Ami számunkra a legérdekesebb, az természetesen a Balogh-üzlet. Zamparini korábban azt hangoztatta, hogy a magyar játékosért – akit akkor is új Cavaninak nevezett – 5 millió eurót (kb. 1 milliárd 551 millió forintot) áldozott. Mondatai már akkor is gyanúsak voltak, a Debrecen pedig nyilvánosságra is hozta, hogy a labdarúgót 2,2 millióért (kb. 683 millió forint) értékesítette, és Balogh a 4 év hathónapos időszak alatt 2,8 millió eurót kereshet új klubjában. Akkor azt lehetett hinni, hogy Zamparini azért beszélt ötmilliós üzletről, mert már beleszámolta a labdarúgó fizetését is.

Ez azonban csak egy nagy átverés lehetett, a mostani olasz cikk szerint ugyanis Zamparini 2,8 millió eurót (kb. 869 millió forint) adott a korábban említett Lemicnek, amiért segített az üzlet létrehozásában – így jön ki az 5 milliós ár. A közvetítő tehát több pénzt kapott a transzferért, mint a Debrecen, amely értékesítette Baloghot. Lemic egyébként összesen 4,14 millió eurót „zsebelt be” a Palermótól 2016-ban, és a legnagyobb dobása egyértelműen a Balogh-biznisz volt.