Hosszabb cikket közöl az egyik olasz lap Balogh Norbert klubjáról. Ennek oka, hogy Maurizio Zamparini tulajdonos meglátogatta a csapatot az edzőtáborban, ezt követően pedig beszélt a Palermo körüli ügyekről. Az üzletember végig úgy beszél, mintha csak látszólag adta volna át az irányítást pár hónapja, konkrét intézkedéseket említett meg, ami hozzá kötődnek, de a cikkben a klub pártfogójaként tüntetik őt fel.

Két hete, miután a Palermóval tárgyaló angol-amerikai cégcsoport a június 30-i határidőig nem teljesítette a megszabott feltételeket, Zamparini letett arról, hogy eladja a klubot, sőt, vissza is vette a klub irányítását Paul Baccaglinitől.

Hiába vitték volna Baloghot

Zamparini a szicíliai gárda magyar válogatott támadója, Balogh Norbert kapcsán például kiemelte, továbbra is nagyon bízik benne. Szerinte ez az idénye lesz, egyértelműen ő lehet Franco Vázquez utódja. A csatárt tavaly 15 millió euróért adta el a Palermo a Sevillának egy remek idényt követően.

Hozzátette, hogy Balogh Norbert nem eladó, 4 millió euróért sem volt hajlandó megválni tőle, és nem tervezi az eladását egyelőre.

15 milliós ajánlatra mondtam nemet Nestorovskiért, hétmilliósra Aleesami esetében és 4 millió euróra akkor, amikor Baloghot akarták elvinni. Ezek a játékosok nem fognak távozni, mert tisztelem a klubot és hiszek benne, hogy vissza fog jutni a Serie A-ba

– fogalmazott az üzletember a MeridioNews nevű portál cikke szerint.

Zamparini érzése szerint kiváló szezon vár a Palermóra, amely legalább 10 pontos előnnyel jut majd vissza a Serie A-ba, köszönhetően annak, hogy tele van válogatottakkal, tehetséges fiatalokkal a keret – ezen a ponton ismét megemlítette a magyar játékost mások társaságában.

Balogh az előző idényben 16 találkozón játszott a Serie A-ban, de gólt nem szerzett. Bemutatkozott viszont a magyar válogatottban: az oroszok elleni felkészülési mérkőzésen bő 20, az andorrai vb-selejtezőn pedig több mint 30 percet játszott.