A TASSZ orosz hírügynökség beszámolója szerint menesztik a Dinamo Moszkva labdarúgóját, Pavel Pogrebnyakot. A 33-szoros orosz válogatott támadó a december 9-i, Anzsi Mahacskala elleni bajnoki (2-0) helyett inkább Olaszországba repült, ahol a Juventus-Inter derbit nézte meg.

A TASSZ hozzáteszi, hogy a játékos megszegte a szerződését, és a hírek szerint nyomozás is indult az ügyben, így könnyen elképzelhető, hogy a futballista napokon belül szabadon igazolhatóvá válik. Pogrebnyak azután bukott le, hogy az olaszországi kiruccanásáról képeket osztott meg a közösségi oldalán.

Pogrebnyak idén csak egy mérkőzésen lépett pályára, jobbára csak a cserepadról szemlélte az eseményeket, az Anzsi elleni találkozóig zsinórban négyszer a keretben sem volt.

Magyar példa is van

Novemberben, hasonló ügy miatt kapott komoly büntetést a DVTK-nál Busai Attila. Az akkor épp eltiltott középpályás “bűne” az volt, hogy a saját csapata meccse helyett a Ferencvároséra ment el.  Miután kétszer is hibázott, így duplájára nőtt a büntetése.