A héten mi is beszámoltunk róla, hogy a DVSC csapatával a 2016/2017-es idényben kis híján az NB I-től is búcsúzó Leonel Pontest nevezték ki átmenetileg a Sporting vezetőedzőjének. A portugál szakemberről korábbi egyetemi csoporttársa, az AS Románál pályaedző Tiago Leal nyilatkozott az “A Bola” nevű helyi lapnak.

Nem lep meg, hogy Leonel (Pontes) eljutott oda, ahova. – kezdte Leal. – Nekem úgy tűnik, hogy ebben a helyzetben ő a lehető legjobb megoldás a Sporting kispadjára. Leonel jártas a magasan jegyzett bajnokságokban. Mélyről tört fel, de komoly tapasztalatokat szerzett a Sportingnál, a válogatottnál és külföldön, amelyek még erősebbé tették. Szerintem minden megvan benne, ami ahhoz szükséges, hogy sikeres legyen.

Az edző Pontes alkalmazkodókészségét is kiemelte, mert bár elmondása szerint a 47 éves tréner alapvetően 4-3-3-as felállásban gondolkodik, a körülmények, a rendelkezésre álló játékosok, és az ellenfelek függvényében hajlandó eltérni saját alapelveitől. Leal végül azt is elmondta, hogy bár nem tartja jó ötletnek az ideiglenes vezetőedző-koncepciót, biztos benne, hogy a játékosok motivációját ez a tény nem fogja befolyásolni.

Leonel Pontes szeptember 15-én vasárnap mutatkozhat be a patinás klub kispadján a Boavista elleni bajnoki alkalmával.