A vasárnap délutáni angol-horvát csata előtt több forgatókönyv is elképzelhető volt a Nemzetek Ligája elit divíziójának 4-es csoportjában. Bármelyik csapat győzött volna, az csoportelsőként jutott volna tovább, a döntetlen viszont a spanyolokat juttatta volna révbe, míg a horvátoknak a vereség a kiesést jelentette.

Végül utóbbi valósult meg, de rögös út vezetett az angol sikerhez. Sokáig ugyan a Háromoroszlánosok uralták a találkozót és komoly helyzeteik is voltak, az addigi meccsképhez képest mindenképp meglepő módon a vendégek jutottak előnybe, közel 80 ezer szurkolót elnémítva.

Az 57. percben Kramaric bolondította meg az angol védőket, majd remekül lőtt a jobb felsőbe (0-1). Southgate cserékkel próbált frissíteni és fordítani – remekül is nyúlt hozzá Lingardhoz! A Manchester United támadója Kane fejese után pöckölt centikről a hálóba a 78. percben (1-1)

És ezzel még nem volt vége: a 85. percben Kane egy balról érkező szabadrúgást estében terelt a kapufa segítségével a bal alsóba, eldöntve a csoportelsőség és a kiesés kérdését is (2-1). Anglia a négyes döntőben folytatja majd a sorozatot jövőre.

Nemzetek Ligája, A-divízió:

4-es csoport:

Anglia – Horvátország 2-1 (Lingard 78,., Kane 85., ill. Kramaric 57.)

A csoport végeredménye: 1. Anglia 7 pont (6-5), 2. Spanyolország 6 (12-7), 3. Horvátország 4 (4-10)