Kedd este a török válogatott szövetségi kapitánya, Senol Günes és a Basaksehirben játszó Mert Günök nyilatkozott a magyar elleni szerdai Nemzetek Ligája-találkozó előtti online sajtótájékoztatón. Ellenfelünk szövetségi kapitánya kitért a két együttes szeptemberi mérkőzésére is, amit Magyarország nyert 1-0-ra Szoboszlai parádés szabadrúgásgóljával.

– Az egy nehéz időszak volt számunkra. Magyarország augusztus 14-én kezdte a szezont, mi azonban egy hónappal később, szeptemberben kezdtünk. Úgy kellett nekivágnunk a meccsnek, hogy még nem voltunk megfelelő formában. Magyarország jobban játszott tőlünk, el is vitte a három pontot. Rosszul kezdtük a csoportot, most jól akarunk végezni. Győzni jöttünk Budapestre, de akárcsak nekünk, az ellenfelünknek is fontos lenne a győzelem – idézi Günes szavait a gastepress.com.

A Bajnokok Ligájában szereplő Basaksehir játékosát, Günököt arról kérdezték, mit szól ahhoz, hogy a magyarok egyik legfontosabb játékosa, Szoboszlai Dominik nem lép pályára.

– Nem foglalkozunk ezzel, ugyanis nem egyénekre, hanem egy jó együttes ellen készültünk. Manapság különben is egynél több kulcsjátékosa van minden együttesnek. A célunk a három pont megszerzése, és az, hogy együtt harcoljunk. Olyan időket élünk, amikor a pandémia miatt már a felkészülés sem egyszerű, de mindent meg fogunk tenni a sikerért, amivel lenne esélyünk megszerezni a feljutást érő első helyet – nyilatkozta a kapus.