A Bild számolt be arról, hogy az angol másodosztályban szereplő, de veretes múlttal rendelkező Aston Villa érdeklődik Szalai Ádám iránt. A lap úgy tudja, hogy a magyar csatár idénybeli produkciója keltette fel a birminghami klub figyelmét és nem kizárt, hogy az idény végeztével akcióba is lépnek a britek, akik jelenleg a feljutásért küzdenek a Championshipben.

Szalai szerződése 2019-ig szól a Bundesliga élvonalában szereplő Hoffenheimnél, azaz ki kellene őt vásárolnia a Villának, de a 30 éves magyar légiós ára (jelenleg 2 millió euróra taksálja őt a Transfermarkt, ami nyilván nem hivatalos “árfolyam”, de tájékozódási pontot jelenthet a támadó értékét illetően) aligha riasztja majd el Steve Bruce menedzser, egyébként kínai tulajdonban lévő csapatát.

A válogatott futballista ebben a szezonban 15 élvonalbeli találkozón 4-szer volt eredményes, legutóbb két hete, a Hamburg ellen. Profi pályafutása során kizárólag Spanyolországban és Németországban futballozott, így számára is minden bizonnyal nagy váltást jelentene egy esetleges angliai szerződés.

A Villa igazi patinás csapat, 7-szeres angol bajnoknak mondhatja magát (legutóbb 1981-ben), de BEK-et és Európai Szuperkupát is nyert utolsó eddigi aranyérme után egy évvel, 1982-ben. 2017-ben estek ki a Premier League-ből, húsz év után először, utolsó komolyabb trófeájukat, egy Ligakupát pedig 1996-ban nyerték, illetve volt egy Intertotó Kupa-elsőségük is 2001-ben.