Mint ismert, kedden hivatalosan is klubot váltott a magyar válogatott támadó Szalai Ádám, aki a német élvonalbeli Hoffenheimtől a régi-új csapatához, a Mainzhoz szerződött. A 31 éves játékos 2010 és 2013 között 85 tétmeccsen 24 gólt szerzett és 13 gólpasszt jegyzett a piros-fehéreknél, jelenleg pedig már a 11. Bundesliga-idényét futja. A csatár az M1-nek nyilatkozva elárulta, döntésénél a válogatott érdekeit is szem előtt tartotta.

Több lehetőségem volt a nyári időszakban, de szerencsére nem döntöttem elhamarkodottan – kezdte Szalai. – El is mondtam többször, hogy addig szeretnék topligában maradni, amíg csak alkalmam van rá, amíg az egészségem, a korom és a formám engedi.

Átgondoltam jó pár lehetőséget, illetve meghallgattam különböző variációkat a jövőmmel kapcsolatban.

Az egyetlen olyan lehetőség, ahol százszázalékosnak éreztem, hogy váltani szeretnék, és ez az a döntés, ami hozzám a legközelebb állt, az a mainzi volt. Nagyon örülök, hogy újabb két évet tölthetek el Mainzban. Sok jó érzés volt bennem, amikor a városba értem, de most már csak az előttem álló feladatokra és a munkára koncentrálok.

A támadó hozzátette, nem kis feladat vár most rá, de mindig akkor érezte magát a legjobban, amikor óriási kihívások elé kellett néznie, amikor olyan dolgokat kellett megvalósítani, ami nem egyszerű, amiért meg kell küzdeni.

Így volt ez a Bundesligában és a magyar válogatottban is. Nagyon várom az elkövetkezendő heteket. A döntésemet természetesen az is befolyásolta, hogy olyan bajnokságban edzek és játsszak folyamatosan, ami a válogatott előnyére is válhat. Nagyon hálás vagyok, hogy ennyi ideig itt tudok lenni a Bundesligában, emlékszem még, mikor gyerekként az ESMTK salakos pályáján arról álmodoztam, hogy egy napon felnőtt profi labdarúgó leszek – zárta az M1-nek adott nyilatkozatát Szalai.

“Ő lehet az, aki hiányzott a kirakósból” – új csapata bejelentette Szalai Ádám érkezését