Decemberben arról cikkeztek, hogy Bernd Storck, korábbi magyar szövetségi kapitány az élvonalban játszó Köln kispadjára ülhet le, de arról a munkáról végül lemaradt. Most a másodosztályban igen gyengén szereplő VfL Bochumnál lett az egyik jelölt.

A westline.de úgy tudja, a klub közvetlen környezetében három edző nevét említették: Mirko Slomkáét – aki a Schalkét és a Hamburgot is vezette korábban -, André Schubertét (a Borussia Mönchenglabdach volt tréneréét) és Storckét – aki profi karrierjét épp a klubnál kezdte meg, 1981 és 1983 között volt a csapat játékosa . Rajtuk kívül van még három edző, akinek lehet esélye a kinevezésre.

Storck helyzete tehát nem egyszerű, a sorsa mindenesetre hamarosan eldőlhet. Jelenleg ugyanis a korábbi másodedző, Heiko Butscher vezeti a csapatot, de mivel nincs meg a szükséges licence, ezért ő csak 15 napig irányíthat. A pénteki, Darmstadt elleni bajnokit követően vélhetően ki is nevezik az új vezetőedzőt. A Bochum egyébként csak a 14. a 18 csapatos Bundesliga II-ben. Mindössze egy ponttal előzi meg pénteki ellenfelét, a Darmstadtot, amely már kiesési osztályozót jelentő helyen van.

A hírek szerint Storckkal is tárgyalt már a menedzsment.