Az elmúlt napokban a német sajtó egybehangzóan Dárdai Pál menesztéséről ír, hiszen a német élvonalban szereplő Hertha BSC-t irányító tréner irányításával a múlt hétvégén zsinórban ötödik vereségét szenvedte el a berlini csapat a bajnokságban, és a magyar szakember napjai meg vannak számlálva a kispadon.

A történtek ismeretében a német Sport1 megszólaltatta a korábban 1997 és 2004-ben a berlinieket erősítő Király Gábort. A 43 éves kapus jól ismeri Dárdait, hiszen éveken át együtt játszottak mind klub -, és válogatott szinten is.

Pál még mindig fiatal edző, sajátos stílusa van, és még mindig tanul – kezdte Király Gábor a Sport1.de-nek. – Senki sem elégedett a kialakult helyzettel, de Pálnak megoldást kell találnia erre. Biztos vagyok benne, hogy a legjobbat akarja a Herthának. Nem hinném, hogy elfáradt volna.

Sir Alex Ferguson 27 évig volt a Manchester United edzője, és biztosan voltak negatív sorozatai, mint Pálnak.

A berliniek legendás kapusa szerint döntő kérdés lehet, hogy a Hertha milyen gyorsan akar kijutni az európai kupaporondra.

Ha Pállal együtt szeretnéd, akkor türelemre van szükséged, vagy újabb játékosokba kell fektetned a pénzed. Fontos egy stratégia. Pálnak továbbra is teljes támogatásra van szüksége – tette hozzá a szürke mackónadrágjáról elhíresült játékos.

Dárdai korábban elmondta, hogy a csapatának hullámvölgye ellenére azt mondja, nyugodt és harcosnak érzi magát.

Jókedvűen végzem a munkámat. Minden nap szórakoztató számomra addig, amíg érzem a játékosok, a menedzser és az elnök bizalmát. És ha már nincs meg a bizalom, arról az embernek tudnia kell, akkor le kell ülni és meg kell beszélni a dolgokat. Jelenleg még élvezem a bizalmat – fogalmazott hétfőn a 43 éves Dárdai. – A menedzsertől még nem hallottam, hogy elégedetlen lenne velem. Ha mégis így lenne, azt nyugodtan elmondhatná, és mások is. A jogos kritikát nagyon jól kezelem – tette hozzá.

Így reagált Dárdai a menesztéséről szóló hírekre: “Minden nap szórakoztató számomra”