Bastian Schweinsteiger az Oberaudorfban kezdte a pályafutását, majd onnan az 1860 Rosenheimhez igazolt. 1998 és 2002 között a Bayern München ifjúsági csapatában szerepelt, 2001-ben a tartalékoknál játszott. 2002-től az első csapatnál számítottak rá, ahol a 2002/2003-as szezonban bajnok lett a bajorokkal, melyet további hét bajnoki cím követett – mellette hétszer ünnepelhetett Német Kupa-sikert, valamint 2013-ban Bajnokok Ligája-győztes lett, miután a Dortmundot 2-1-re legyőzték a Wembleyben megrendezett döntőben.

Két évvel később, 2015 nyarán 9 millió euró ellenében a Manchester Unitedhez igazolt. Az Angliában eltöltött másfél év alatt 35 tétmeccsen 2 gólt rúgott és egy FA-Kupa-győzelem is társult a neve mellé.

Az angliai kitérő után 2017 tavaszán a Nikolics Nemanját is foglalkoztató Chicago Fire szerződtette, ahol az elmúlt időszakban 92 mérkőzésen 8 gólt szerzett és 11 gólpasszt jegyzett.

Liebe Fans, nun ist die Zeit gekommen: ich werde meine aktive Karriere zum Ende dieser Saison beenden. Ich danke Euch…

Közzétette: Bastian Schweinsteiger – 2019. október 8., kedd

Kedves Szurkolók, elérkezett az idő: a szezon végén véget ér az aktív labdarúgói pályafutásom. Szeretnénk köszönetet mondani nektek és a csapatainak, a Bayern Münchennek, a Manchester Unitednek, a Chicago Fire-nak és a német válogatottnak – ti tettétek számomra felejthetetlenné ezt az időszakot. És természetesen köszönöm a feleségemnek, Ana Ivanovicsnak és a családomnak a támogatásukat.

Kicsit szomorú vagyok, hogy játékosként befejezem a pályafutásomat, de várom az új kihívásokat, melyek hamarosan rám várnak.

Hűséges maradok a labdarúgáshoz. 1000 köszönet az együtt eltöltött időszakért, a szívembe zárlak titeket. A Ti Bastitok.” – írta a hivatalos oldalán Bastian Schweinsteiger.

A német válogatottban 2004 júniusában mutatkozott be a magyarok ellen 2-0-ra elveszített felkészülési mérkőzésen. A Nationalelffel a 2008-as osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon ezüstérmes lett, 2014-ben megnyerte a brazíliai világbajnokságot, miután a döntőben hosszabbítás után 1-0-ra legyőzték Argentínát.