Korábban már beszámoltunk arról, hogy Sallai Roland a ciprusi bajnokságból a Bundesligába igazolhat: az APOEL 21 éves magyar válogatott támadójáért 4,5 millió eurós ajánlatot tett a Freiburg együttese. Ezt a ciprusi klub elnöke is elismerte, de hozzátette, hogy arról, elfogadják-e a német csapat megkeresését, csak az Asztana elleni EL-playoff visszavágót követően döntenek.

Csütörtökön lejátszották a találkozót (11-esekkel a kazah gárda jutott a csoportkörbe), Prodromosz Petridesz klubelnök pedig tartotta a szavát és bejelentette, hogy az APOEL elfogadta a németek ajánlatát, így Sallai távozhat a ciprusi bajnokcsapattól.

Azután döntöttünk úgy, hogy elengedjük Sallai Rolandot, hogy a Freiburg ajánlatot tett és azt mondták, Sallainak még ma (csütörtökön – a szerk.) oda kell utaznia. A futballista maga is kérte, hogy engedjük el egy magasabban jegyzett bajnokságba. A játékos éjjel el is megy orvosi vizsgálatra és ha minden jól alakul, pénteken véglegesítjük az üzletet – tette hozzá a kerkira.net cikke szerint Petridesz.

Ha a Freiburggal is meg tud egyezni Sallai és a Bundesliga-klub valóban 4,5 millió eurót fizet érte, a támadó lehet minden idők egyik legmagasabb összegért csapatot váltott magyar játékosa.