A magyar válogatott Montenegró és Szlovákia elleni keretét kihirdető Marco Rossi szövetségi kapitány fontos kijelentést tett Szalai Ádám kapcsán, amikor arról kérdezték, hogy a nemzeti csapat kezdőcsatára és egyik vezéregyénisége alig játszik klubjában, a német Hoffenheimben.

Ádám pont most vált csapatot, holnap lesz hivatalos, melyik együttesnél folytatja.

Azonban sokat játszott az előző hetekben, felkészülési mérkőzéseken és kupameccsen is lehetőséget kapott. Aztán sajnos az első bajnokin csak a kispadon kapott helyet, majd a lelátóra került. A magyar nemzeti válogatottban vitathatatlanul létfontosságú ember, mindenképpen szerepeltetni fogom –tette hozzá a kapitány.

Irány Hollandia?

Mint arról az elmúlt hetekben többször beszámoltunk, Szalai elégedetlen a helyzetével német csapatánál, szeretne több lehetőséghez jutni, ezért nem zárta ki a távozása lehetőségét sem.

Korábban a török Trabzonspor és Besiktas érdeklődéséről lehetett hallani a támadó kapcsán, a legfrissebb hollandiai sajtóhírek pedig arról szólnak, hogy az egykori BEK- és UEFA Kupa-győztes Feyenoord is élénken érdeklődik Szalai iránt, az “InsideFeyenoord‏ nevű portál szerint a rutinos magyar támadó az egyik legfőbb kiszemeltje a Jaap Stam által vezetett rotterdami stábnak.

Válogatott: “Életbevágóan fontos a szlovákok elleni meccs” – Rossi látta Sigér hibáit, de…