Gulácsi Péter – a Bundesligában szereplő RB Leipzig labdarúgócsapatának kapusa – szerint a csapatkapitányi posztnak még különlegesebb jelentősége van a csapat jelenlegi helyzete miatt – árulta el a 31 éves hálóőr a DAZN-nek.

Gulácsi hozzátette, hogy a lipcsei klubnál mindenki új helyzetben találta magát, hiszen rég volt olyan, hogy a csapat nem a bajnokság élbolyában helyezkedett el.

Ebben a szezonban még fontosabbá vált a kapitányi szerepem, és sokat fektettem abba, hogy stabilitást adjak a csapatnak – mondta.

A Lipcse történetének leggyengébb Bundesliga nyitányát produkálta ebben a félszezonban. Ennek ellenére komoly célokat tűztek ki az együttesnél.

– Nem most van itt az ideje, hogy pontos bajnoki helyezésről beszéljünk, de a következő szezonban a Bajnokok Ligájában szeretnénk játszani, ehhez pedig szükségünk van egy jó szereplésre a bajnokság folytatásában – jelentette ki Gulácsi, aki kitért a csapat Német Kupa és Európa Liga menetelésére is. Mindkét sorozatban szeretnénk minél messzebbre jutni, és talán még az első trófeát is megnyerhetjük a klubnak.

A 46-szoros magyar válogatott kapus beszélt az új edző, Domenico Tedesco munkájáról is.

– Domenico nagyon strukturáltan gondolkodik, vele megpróbálunk támadó focit játszani és egy kicsit több kontrollt vinni a játékunkba, ami nagyon jót tesz a csapatnak. Az első benyomások nemcsak sportszakmai, hanem emberi szinten is nagyon pozitívak az egész edzői stábot illetően – zárta szavait Gulácsi, aki 2015 óta erősíti a lipcsei együttest.

A Lipcse vasárnap a Wolfsburg csapatát fogadja a Bundesliga 20. fordulójában.