Az egyik leghíresebb német szaklap, a Kicker a nyomtatott kiadásában rangsorolta a Bundesliga-játékosokat az elmúlt kiírásban mutatott teljesítményük alapján, beleértve már a tavaszi szezonban és az Európa-bajnokságon mutatott játékot is. A rangsorolás első részében az újság a kapusokat, a középső védőket, a szélső védőket és a védekező középpályásokat vette górcső alá, az rblive.de pedig megvizsgálta, hogy melyik helyre futottak be az RB Leipzig labdarúgói.

A kapusoknál Manuel Neuer, Koen Casteels és Yann Sommer mögött a negyedik helyen végzett a lipcseiek magyar játékosa, Gulácsi Péter,

akivel kapcsolatban a Kicker kiemelte, hogy “a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-találkozón, valamint az Európa-bajnokságon Portugália és Franciaország ellen is kitűnt a mezőnyből “Mr. Megbízható”, de Németország ellen gyengébb teljesítményt nyújtott, valamint szokatlanul rosszul indult számára a szezon második fele, amikor is a Mainz elleni 3-2-es vereség alkalmával 5-ös osztálzatot kapott” – ez a német lapnál a legrosszabb jegy.

A középső védőknél David Aalaba és Mats Hummels mögött a harmadik legjobb lett Willi Orbán,

aki a lap szerint “a puszta tehetségét tekintve nem olyan kimagasló labdarúgó, mint a rangsorban előtte és közvetlenül mögötte lévők, de ismét sikerült nagyjából stabilizálnia az RB Leipzig védelmét, valamint példamutató hozzáállásával fontos szereplője volt Magyarország figyelemre méltó küzdelmének az Európa-bajnokságon is.”

Légiósok: Döntés született Szalai Attila átigazolásáról – megszólalt az edzője