Mint ismeretes, az RB Leipzig lemaradt a német házidöntőről az Európa Ligában, miután a szászok az elődöntő visszavágóján, a Glasgow Rangers otthonában 3-1-s vereséget szenvedtek, azután, hogy az első mérkőzésen szoros, 1-0-s győzelmet arattak.

A skóciai vereségnek Gulácsi Péter és Willi Orbán kezdőként, míg Szoboszlai Dominik csereként lett a részese. Miközben a fiatal középpályás még inkább a jobbak közé tartozott a beszámolók többsége szerint, és sokkal energikusabban futballozott, mint az általa leváltott spanyol Dani Olmo, addig két rutinosabb magyar csapattársa erős össztűz alá került teljesítményük miatt.

Willi Orbánt a spox.com például a meccs legrosszabbjaként nevezte meg:

Az első gólnál bebőrözték és utána sem éppen a legjobb formájában futballozott. Nyolc párharcából csak négyet nyert meg az első félidőben. Ez gyenge teljesítmény volt a kapitánytól

– összegzett a portál.

Der Todesstoß für konsternierte Leipziger: Lundstram bejubelt das 3:1

A védővel a Sportbuzzer sem bánt kesztyűs kézzel, amely 4-est adott a produkciójára (a németeknél az 5-ös az “alja”), ezzel holtversenyben a legrosszabbak közé tartozott a mezőnyben a lap szerint.

“Nem mindig tudta lezárni a területeket,az első találatnál balszerencséje is volt, 0-2 előtt pedig energikusabban ki kellett volna parancsolnia csapatát a büntetőterületről. Ezután már a védelem vezetőjének könnyebb dolga volt” – írták.

Nem sokkal járt jobban Gulácsi Péter sem, akit a beszámolók az első és a második (főként utóbbi) Rangers-gólért is felelősnek tartottak részben vagy egészben. Neki a Sportbuzzer közepest, azaz 3-ast adott, ezen kísérőszöveg mellett:

“Abszolút tehetetlennek tűnt a góloknál, egyébként meg nem nagyon kellett védenie. Nem volt egy szép napja a kapusnak.”

A meccs összefoglalója:

Szoboszlai jövőjéről nyilatkozott Rossi, egy fehérorosz és egy albán játékos is az NB I-es csapatok célkeresztjében állítólag – hazai átigazolási hírek