A Gulácsi Péter, Szoboszlai Dominik és Willi Orbán személyében három magyar válogatott játékost is foglalkoztató RB Leipzig két barátságos mérkőzés megrendezésének ügyét is felmelegítette, miután a koronavírus-járvány jelenlegi helyzete lehetővé teszi, hogy ismét telt ház előtt játszanak a csapatok – számolt be róla a klubügyekben jól informált rblive.de.

Az egyik ilyen összecsapás egy Liverpool elleni találkozó lenne, amely 2018 óta húzódik. Akkor igazolt ugyanis Naby Keita a németektől Liverpoolba, a szerződésnek pedig része volt, hogy a két klub barátságos mérkőzést játszik majd egymással, aminek a bevétele a lipcseieket illeti. Eleinte a két egyesület nem tudott megfelelő időpontot találni a sűrű program miatt, majd a koronavírus-járvány robbant be. Most úgy tűnik, van esély rá, hogy a Német Kupa rajtja előtt egy héttel, július 23-án megrendezzék a Leipzig-Pool mérkőzést.

Emellett a Lipcsének van egy másik, hasonló lehetősége, a francia sztárcsapat PSG-vel. Amikor ugyanis a párizsiak Thomas Tuchel kérésére kivásárolták szerződéséből Lőw Zsoltot, a német klub ismét belefoglaltatta a szerződésbe a “barátságos mérkőzés passzust”.

Jelen állás szerint azonban ezt az összecsapást várhatóan csak 2023-ban tudják majd lebonyolítani.