A stuttgarter-nachrichten.de információi szerint továbbra is új játékosok leigazolását firtatja a Bundesliga tizenhatodik helyén álló VfB Stuttgart, amely elsősorban a támadósort igyekszik megerősíteni. A lap úgy tudja, Michael Reschke sportigazgató négy játékost nevezett meg a lehetséges jelöltként, akik közül a listát vezető Dominic Solanke már „füstbe ment terv”, miután a Liverpool támadója pénteken a Bournemouth-hoz igazolt.

A másik három kiszemelt a Hoffenheim csatára, Szalai Ádám, a Borussia Mönchengladbach játékosa, Josip Drmic, valamint a Galatasaraynál mellékvágányra kerülő Eren Derdiyok. Utóbbi támadóval kapcsolatban Fatih Terim vezetőedző megjegyezte, hogy már nem számít rá és távozhat a januári átigazolási szezonban, a hírek szerint a Stuttgart mellett a Hannover és a Schalke is érdeklődik iránta.

A lap Szalaival kapcsolatban megjegyzi, jelenleg is erősen kötődik az ötszörös német bajnok Stuttgarthoz, amely utánpótlásában és tartalékcsapatában még pályája elején lövöldözte a gólokat.

A cikk szerzője hozzáteszi, Szalai jól érzi magát jelenleg a Hoffenheimnél, ám mivel Julian Nagelsmann csapatánál nagy a versenyhelyzet, egy megfelelő ajánlat esetén a magyar csatár elgondolkodna a váltáson. Az 52-szeres magyar válogatott támadóval kapcsolatban az előző napokban a Galatasarayt is szóba hozták.

Újra bejelentkezett Szalaiért a 21-szeres bajnok sztárcsapat – ennyi lehet az ára