A német listavezető RB Leipzig magyar válogatott csapatkapitánya, Willi Orbán szombaton újabb nagy meccsen lép majd pályára – Gulácsi Péterrel együtt – a Szlovákia elleni Eb-selejtezőt követően. Az eddig háromból hármat nyert lipcseiek 18:30-tól a címvéfő és rekordbajnok Bayern Münchent fogadják hazai pályán a Bundesligában.

Orbán szerint az utóbbi években már megmutatták, hogy csapatuk a legjobb német klubbal is képes már felvenni a versenyt.

Úgy gondolom, hogy lépésről lépésre közelítjük meg a Bayernt, egyre inkább arra a szintre jutunk teljesítményben, mint ők. Itt az ideje, hogy újra legyőzzük őket. Nyerni akarunk szombaton! Ha öt ponttal el tudnánk lépni tőlük, megmutatná, hogy jó úton járunk, de persze nem azt jelentené, hogy bajnokok is leszünk. Mint ahogy akkor sem történik semmi, ha kikapunk. Robert Lewandowski? Ha nem kap levegőt, teret, akkor még egy olyan játékos, mint ő sem tud mit kezdeni. De nagyon kell rá figyelnünk, egy nagyon okos futballista, aki bármilyen szituációt, párharcot, szabálytalanságot képes a maga javára fordítani – tette hozzá Orbán.

A Leipzig nyolc tétmeccset játszott a Bayernnel eddig (hatot a bajnokságban, kettőt a kupában), de csak egyszer tudott győzni, méghozzá 2018 márciusában, a Bundesligában, ugyancsak hazai pályán (2-1). Azon a találkozón Gulácsi végig a pályán volt, Orbán pedig a kispadon ült.

Válogatott: A szlovák stábtag a meztelen hátsóját mutogatta a magyar szurkolóknak – minden hír a magyar-szlovákról itt!