A liga-drei.de portál olyan labdarúgókat vizsgált vissszamenőleg, akik az elmúlt 25 évben a harmincas éveik közepén járva megfordultak az 1860 Münchenben.

Mint írják, a “kapuban magukra öltötték a szürke mackónadrágot”, hiszen Király Gábor védi a német együttes hálóját, aki 2009 és 2014 között védett a müncheniek színeiben. Előtte a védelmet a Lars Bender, Torben Hoffmann, Marco Kurz, Marcel Schäfer négyes alkotja.

A középpályát a kreativitás jellemzi, hiszen többek között a 68-szoros bolgár válogatott Daniel Borimirov és Thomas Häßler is helyet kapott. Utóbbi kapcsán megjegyzik, hogy a gárda erőssége volt, mivel 141 tétmeccsen 62 gólt szerzett.

A támadósorban igazán meglepetésnek számít, hogy korábban a Ferencvárosban is megforduló Benjamin Lauth kimaradt. A mostanra 38 éves csatár az első, 2002/2003-as szezonban 13 gólt rúgott, és 7 gólpasszt jegyzett, majd gyorsan válogatott is lett – innen a Hamburghoz vezetett az útja. Visszatérése után a német másodosztályban 62 góllal segítette csapatát.

A liga-drei.de kezdőtizenegye:

Király – Bender, Hoffmann, Kurz, Schäfer – Cerny, Borimirov, Häßler, Bierofka – Winkler, Max