Két magyar játékos is pályára lépett a német másodosztály pénteki játéknapján. A Stieber Zoltánt ezúttal is kezdőként bevető Kaiserslautern a tabella utolsó helyén tanyázó St Paulihoz látogatott, valamint a Greuther Fürth is idegenben lépett pályára – és nyert, Megyeri Balázzsal a kapuban.

A napokban a német sajtóban is reflektorfénybe került Stieber Zoltán, remekbeszabott gólja miatt a technikai tudásáról áradoztak a lapok. A magyar szélső ezúttal is kezdőként kapott szerepet a sereghajtó ellen, csapata azonban bosszankodhat a találkozó után, mert hiába számított esélyesebbnek a ‘Lautern, nem tudott ellenfele fölé kerekedni. A St Pauli meglepően aktívan és offenzíven játszott, többet birtokolták a labdát, és több lövéssel próbálkoztak mint Stieberék, a meccs azonban gól nélküli döntetlennel ért véget, ezúttal a magyar szélső sem tudott segíteni csapatán, ráadásul a 32. percben büntetőt hibázott, majd a 71 minutumban edzője lekapta a pályáról.

Megyeri Balázs klubja, a Greuther Fürth is vendégként csapott össze ellenfelével, és nagyon hamar vezetést is szereztek. A Karlsruhe sorsa itt úgy tűnt, meg is pecsételődött, az első játékrész közepén Megyeriék kettőre növelték az előnyt. A hazaiak ugyan a hajrában 11-esből bevették a Fürth hálóját, ám ez csak a szépítésre volt elegendő.

A három pont megszerzése pedig nagyban a magyar kapusnak köszönhető, ugyanis Megyeri a 90. percben kivédte a Karlsruhe második büntetőjét, megóvva csapata vezetését. Így a Fürth fontos pontokat gyűjtött be és nagy lépést tett afelé, hogy tartsa a lépést a középmezőnnyel.

Bundesliga 2, eredmények:

St Pauli – Kaiserslautern 0-0

Karlsruhe – Greuther Fürth 1-2 (Diamantakos 80. – büntetőből, ill. Narey 6., Bolly 24.)